Dag 1 – Ondernemen met bedrijfsmatig inzicht (onderdeel van dé 2 daagse praktijk MBA voor ondernemers)

In deze 2 daagse MBW™ Compact opleiding maakt u in een korte tijd een grote en effectieve slag in bedrijfsvoering en financieel management.

Locatie

locatie  

Adres
Hoogstraat 37, Abcoude, Utrecht, Netherlands

 • Dag 1
  22 september 2017
  08:45 - 17:30
 • Dag 2
  6 oktober 2017
  08:45 - 17:30

In deze 2 daagse MBW™ Compact opleiding maakt u in een korte tijd een grote en effectieve slag met uw strategische plannen, bedrijfsvoering en financieel management. En meteen toepasbaar op het eigen bedrijf, omdat we werken met praktische tools en opdrachten.
De essentie van een MBA in 2 dagen: van te veel to do’s, stress en weinig regie naar focus, structuur en groei in winst en omzet. En een professionaliseringsslag voor uzelf als ondernemer, om het bedrijf veilig en snel naar de volgende fase te brengen zonder teveel leergeld te betalen.

Dag 1

In de 1 daagse Compact opleiding “Ondernemen met bedrijfsmatig inzicht” pakken we de highlights uit de bestseller Maak je bedrijf meer waard. De rode draad van deze dag is winstverbetering, waardecreatie en waardering. Aan bod komen o.a. de Schijf van Vijf, de Levenscyclus, managers- en ondernemersvalkuilen en het besturingsmodel. Deze dag maakt onderdeel uit van dé 2 daagse MBA voor ondernemers.

In deze interactieve ondernemersopleiding is er veel persoonlijke aandacht voor uw individuele bedrijfsvragen. Daardoor kan u snel en effectief relevante bedrijfskundige en bedrijfseconomische theorie concreet toepassen op het eigen bedrijf. En gefundeerde strategische keuzes maken bij groei, optimalisatie of verkoop.

We gaan met de volgende thema’s aan de slag:

 • Hoe haal ik optimaal rendement uit geïnvesteerde energie, tijd en geld?
 • Wat zijn de verschillende rollen van de ondernemer/DGA-er?
 • In welke fase van de levenscyclus zit mijn bedrijf en wat betekent dit voor de bedrijfsvoering?
 • Hoe combineer ik korte termijn acties met lange termijn perspectief?
 • Wat zijn de management uitdagingen voor mijn bedrijf bij groei of optimalisatie?
 • Hoe wordt een bedrijfswaardering gemaakt bij verkoop?
 • Hoe stuur ik op winstverbetering, waardecreatie en waardering

Persoonlijke intake, eigen bedrijfsprofiel, de bestseller “Maak je bedrijf meer waard”, de MBW™ bedrijfsscans en catering zijn bij de opleiding inbegrepen.

Trainers en adviseurs zijn Marianne Nelisse en Meindert Attema. Beiden zijn strategisch adviseur en kennen het reilen & zeilen van een groot aantal bedrijven in diverse branches van binnenuit en als huisstrateeg van directies van kleinere en grote bedrijven.

Datum: 22 september 2017
Tijd: 08:45 – 17:30
Investering: 695 euro ex. BTW. Wij raden aan om beide dagen van de MBA te volgen (1.250 euro ex. BTW).

Tip: om de opgedane kennis te verankeren in het bedrijf raden wij aan de 2 daagse MBA te volgen, gecombineerd met MBW™ Individueel of als onderdeel van MBW™ Compact. Zo haalt u nog meer uit uw investering.

Comments are closed.