Advies

Allround, concreet en praktisch advies

Waar staat het bedrijf over 3 à 5 jaar? Wat is de strategie om daar te komen? Hoe doen we dat zo snel en veilig mogelijk? Wat is onze propositie voor verschillende klantgroepen? Hoe organiseer je de interne organisatie, waar kun je een slimme flexibele schil inzetten en hoe verdeel je de management taken? Hoe wordt de hele organisatie meer marktgericht? Welke partners gaan je helpen om sneller je doelen te bereiken?

Wij kunnen snel en effectief met je meedenken wat voor de volgende fase belangrijk is en welke stappen het snelste en beste resultaat opleveren, maar ook waar de valkuilen liggen die je beter kunt vermijden. Samen ontwikkelen we een praktisch stappenplan voor jouw bedrijf.

Je eigen huisstrateeg

Een huisstrateeg helpt ongoing mee, met één been in het bedrijf. Daarmee haal je een all round strategisch adviseur aan boord, ”die kind aan huis is”, en ook de blik van buiten, ervaring en best practices van andere bedrijven en sectoren meebrengt. Voor blijvend strategisch vooruitkijken, meedenken én toepassen.

Afhankelijk van de groeisnelheid van het bedrijf, de veranderingen in de markt en de snelheid van schakelen van de ondernemer maken we ongoing “huistrateeg” afspraken.

We kunnen je als huisstrateeg pas begeleiden als we dezelfde taal spreken en een zelfde visie voor ogen hebben. Vandaar dat we samen met de ondernemer(s) eerst het bedrijf doorlichten op winst & waarde potentie, ondernemingsdoelen en een realistisch stappenplan. Dit doen we via een MBW™Compact of MBW™Individueel-traject. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat we je zo snel en effectief mogelijk als vaste huisstrateeg kunnen adviseren.

Advies op project-basis

Op project basis helpen we bijvoorbeeld met het maken van businessplannen, marktverkenningsstudies of financieringsaanvragen. Omdat het een afgebakend helder project is kunnen ondernemer en adviseur efficiënt samenwerken op het project. Na het project houdt de samenwerking op, todat er weer een project is waar de adviseur bij kan ondersteunen.

 
 

 
 

Wat levert het op?

Heldere bedrijfsdoelen

Groeiplan met praktische stappen om van A naar B te komen

Lucht en ruimte gecreëerd in hoofd, bedrijf en op de bank

Professionaliseringsslag voor jezelf als ondernemer