parallax background

Van te veel to do’s, stress en weinig regie naar focus, structuur en groei in winst en omzet. En een professionaliseringsslag voor jezelf als ondernemer, om je bedrijf veilig en snel naar de volgende fase te brengen. Dat is voor de meeste ondernemers de essentie van onze 2 daagse MBA.

Waarom doen ondernemers mee? 

“Om afstand te nemen van het bedrijf en om te reflecteren op de afgelopen periode en onze toekomst”.

“Zodat ik met andere ondernemers kan sparren. Altijd heel interessant, leerzaam en prettig”.

“Inzicht krijgen in wat ik kan verwachten in de volgende fase van mijn bedrijf en waar ik zelf aan moet werken”.

“Strategie en toekomstplannen tegen het licht houden en prioriteiten stellen. Wat moet ik nu doen om straks te bereiken wat ik wil?”.

Wat leer je tijdens een MBA in 2 dagen

De eerste dag gaat over ondernemen met bedrijfsmatig inzicht. Tijdens de eerste dag worden (nieuwe) business modellen en -plannen gevormd. Dit doen we op basis van onze Schijf van Vijf™ en de Levenscyclus™. Dit levert bij veel ondernemers al veel resultaat op: “Ik heb nu weer focus op onze doelstellingen, heb dingen aangescherpt en zie nu het belang in van concreet communiceren naar mijn team”. Ook is er veel aandacht voor de rol van de ondernemer als manager en leider binnen een team.

De “Lost on the moon”oefening die we met de groep doen is vaak een grote eye opener. Je doet de oefening eerst individueel en daarna in een groepje van 3 of 4 ondernemers.
“3 weten echt veel meer dan 1” en “Mijn zwakte als ondernemer is dat ik weinig ervaring heb in alles, maar dat ik mezelf wel heel goed vind in alles… en dat is ook weer een kracht!”
We ronden af met het thema waardecreatie. Hoe werkt een waardering in de praktijk, wat is mijn bedrijf nu waard en hoe kan ik op waarde sturen.

Reacties na afloop van de 1e dag van de MBA:

“Ik bekijk onze eigen business nu ook als een buitenstaander  en ik heb meer inzicht in het aanstaande veranderingsproces, met een korte en lange termijnplanning”.

“Heel interessant en leuke eerlijke groep. Veel herkenbare dingen, ook om je aan op te trekken”.

“Inspirerend en geeft energie om m’n schouders er weer onder te zetten. Echt een waardevolle dag”.

“Er heerst een positieve en enthousiaste stemming waardoor gesprekken heel open zijn”.

“Het heeft mij inzicht gegeven voor groei op alle mogelijke levels”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *