Onze adviseurs

Mike Kroder

Huisstrateeg en adviseur


Mike is huisstrateeg en adviseur. Hij heeft als bedrijfseconoom ervaring in verschillende sectoren en bij verschillende internationale bedrijven. Hij heeft onder andere gewerkt als business development manager voor een investeringsfonds uit Malta en een softwarebedrijf uit München. Voor een Australische producent van veiligheidsverlichting heeft hij 2 jaar in Shenzhen, China gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de financiële, logistieke en commerciële planning. Tevens is Mike als portfoliomanager werkzaam geweest op de beleggingsafdeling bij Fortis Verzekeringen waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuilles met hedge funds en private equity funds.

Mike heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft Mike zijn eigen bedrijf opgezet als importeur/groothandel in gadgets en speelde hij professioneel basketbal bij diverse Nederlandse basketbalclubs. Voor zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Mike 2 jaar in Amerika gestudeerd aan het Armstrong State College uit Savannah, Georgia, waar hij ook basketbal speelde op basis van een volledige sportbeurs. [expand title="Bekijk de introductie video van Mike Kroder ▼"] [/expand]
Persoonlijke ambitie:
"Kleine ondernemers helpen om succesvol door te groeien met hun bedrijf, door een solide basis te leggen aan strategische, persoonlijke en financiële inzichten"


MBW™ klanten van Mike

Meindert Attema

Huisstrateeg en adviseur


Meindert is huisstrateeg en adviseur op het gebied van finance, controlling en waarderingen.
Meindert heeft ruim 20 jaar werkervaring binnen (inter-)nationale ondernemingen. Na zijn periode als accountant bij Ernst&Young heeft hij bij een aantal MKB bedrijven gewerkt in de rol van financieel directeur en controller. Hierdoor heeft Meindert brede ervaring op het gebied van financieel management van (wereldwijd opererende) bedrijven, het opzetten van nieuwe buitenlandse vestigingen en rapportagelijnen, en de uitdagingen bij snelle groei van de organisatie. Door een brede basis in controlling en accountancy heeft hij een scherp inzicht in financiële structuren en processen. Zo kan hij de financiële situatie van een onderneming vertalen naar inzichtelijke en werkbare managementrapportages, KPI’s en dashboards. En ondernemers vanuit rust en overzicht groter laten denken.

Meindert focust zich op de bedrijfseconomische strategie, herstructurering en/of professionalisering van (financiële) bedrijfsprocessen, risicobeheersing en organisatorische veranderingen. Hij is co- trainer/expert binnen het MBW™-programma o.a voor de opleidingen “Ondernemen met financieel inzicht” en “Budget & liquiditeit”.

Meindert studeerde accountancy aan HEAO in Zwolle en heeft daarna de studie tot registeraccountant voltooid in Tilburg. [expand title="Bekijk de introductie video van Meindert Attema ▼"] [/expand]
Persoonlijke ambitie:
"Om organisaties die in transitie zijn of voor andere uitdagingen staan in beweging te brengen naar een bedrijfseconomisch gezonde toekomst."


MBW™ klanten Meindert